Search This Blog

Saturday, November 7, 2009

~suami nusyuz????~

~sebelum nie aku hanye pernah mendengar isteri NUSYUZ... tp suatu hari aku ternampak sebuah majalah berunsur islamik. cukup membuat aku' tertarik kau memang de bomm'....aku pinjam dari seorang teman...aku baca dan bercadang untuk dijadikan sebagai judul assingment aku. namun terkechiwa kerana lect aku tidak berapa bersetuju mengenai tajuk tersebut. akhirnya aku menukarkan tajuk tersebut dengan perkahwinan...ok, sambung cerita tadi...aku baca majalah tersebut dan cuba memahami apa yang diperkatakan. mungkin agak janggal bagi aku yang mendengar buat pertama kalinya. namun aku yakin ada diantara korang yang tahu mengenai SUAMI NUSYUZ. 

Friday, November 6, 2009

~exam mode~

~exam kembali menjelma...membuatkan ramai insan2 alpa tersedar daripada mimpi malam mereka..dalam sedar tak sedar, aku pun tergolong dalam insan2 alpa itu....ini kerana aku baru tersedar assingment Teori Sosial dan Kemasyarakatan aku belum siap lagi...dan perlu dihantar sebelum exam iaitu pd 12hb nov 2009....waduh2....pening kepalaku memikirkan bagaimana harus aku siapkan assingment tepat pd masa yg diberikan. sepatutnya assingment ini telah di hantar pd minggu ke 14 kuliah...tetapiiiiiii akuuuuu????? ni la yang menyebabkan ramai student 'kembang kuncup dada' dek kerana terkezuuut melihat slip result yang 'menghairahkan'. apapun, masih belum terlambat tuk aku mengumpul nota2 yang diberikan oleh lect2 aku...wwawawawa...aku baru sedar!!!!!aku xde nota2 kuliah pown kerana aku jarang pegi kuliahhhhh!!!!lols....apa mau jadi anak posmen nie...!!!!!!kalau bapa aku bc n3 nie, alamat conform aku aku diletakkan di atas katil seminggu!!!!oh..bapaku...jangan salahkan diriku....!oh tidak....!!!anakmu ini menjadi seperti ini kerana FACEBOOK!!!..mangkuk tol "dak" nie....dah malas ley lak salah2kan bende lain menyebabkannye m'jadi malas...mengong apew!!!!!ahhhh...sudah...persetankan semua itu...kini apa yang perlu dilakukan adalah.....STUDYYYYY!!!!!!!kumpulkan semangat2 mu dan kibarkan panji2 alammu...(uiks!!!pew yg aku mencarut kt sini...abaikan)...ok....from now!!!!tika dan saat ini (medicine) aku nk g study....ha3...k.la...byk sgt mencarut kt sini...kt sini aku 'seretkan' sekali jadual2 exam aku...kalau aku tak ingat, korang tlogla ingatkan....!!!!

JXEA 2103(PENGAJIAN MELAYU BERSUMBERKAN ISLAM)
09 NOV 09
11:30 AM

JCEA 2101(TEORI SOSIAL DAN KEMASYARAKATAN)
12 NOV 09
15:00 PM

JEEA2307(SASTERA LISAN MELAYU)
16 NOV 09
08:30 AM

JCEA 2304(BUDAYA PERUBATAN & KESIHATAN DI ALAM MELAYU)
17 NOV 09
08:30 AM

JEEA 2310(PUISI MELAYU)
17 NOV 09
15:00 PM

JCEA2112(KAEDAH PENYELIDIKAN SOSIOBUDAYA)
18 NOV 09
08:30 AM

~Ini bermakna aku ade masa tolak ari nie , 3 ari jew tuk study paper 1st..dan aku perlu mnyiapkan assingment teori sebelum ari rabu(11nov09) ....cz khamis da exammmmm...yuhuhuhhuuhuuu....(sewel kew pew..)...okla...aku nk g LIBRARY...wawawa...akak da knal libaray tue ape bila nk exam inie....khikhikhi...daaaaaaaa

Friday, October 30, 2009

~surat untuk si diia!!!!~

~korg bc la satu surat niey....ade org post kt aku...aku post la kt sni lakkkk...ha2..tp surt nie BUKAN tuk aku....dr sorg MAMAT ROCK tuk awek dye...korg bc lerrr...!!!msti korg "sedih" gileerrr...~


Salam,



Amacam awekku? Lu orait ke? Wa harap lu ok-ok je..



Awekku, gua telah membaca surat lu tempohari. Apasal lu buat cenggini kat gua? Selama ni cintan gua terhadap lu bukan main. Lu ingat gua main-main ke? Cintan gua mendalam very deep you know! very deep purple! Lu tak perasan ke?



Apa yang kurangnya gua ni? Cuba lu cakap! Gua ni tak cukup hensem ke? Atau lu sudah ada balak lain? Lu sound gua beb! Mentang-mentang lu keja opis, lu ada skandal dengan mat despatch kat opis lu tu! Mamat poyo tu lu nak? Apa barang?!! Setakat mat despatch, kalau lu nak tau, gua dulupun pernah mintak jadi cikgu tapi tak dapat. Bukan pasal gua takde kelayakan tapi tadika kemas jarang amik cikgu lelaki. Lagipun jiwa gua lebih kepada seni. Tiket konsert gua semua habis jual! Sebab tulah gua jadi tukang jual tiket
konsert funfair buat sekian lamanya sampai tauke funfair tu tak offer kat onglain. Gua memang betul-betul tak puas hati ni! Lu memang bikin gua panas! Sampai hati lu buat macam ni kat gua setelah apa yang gua dah kasik kat lu. Lu ingat gua ni apa?!!



Awekku, lu ingat tak dulu sewaktu lu & gua first time jumpa? Masa tu hujan. Lu takde payung. Lu lari pegi kat bus stop. Lu basah kuyup. Kesian pulak gua tengok lu kesejukan. Gua bukak jeket gua pastu kasik lu pinjam. Baek punya gua usya. Start tulah lu & gua sama-sama sudah feeling-feeling. Gua ingat lagi lagu "antara gadis" masa tu kita layan menjadi lagu tema cinta gua kat lu. Gua selalu nyanyi lagu tu kat talipon public. Lu tak ingat ke? Ke lu dah lupa?!!



Pehal lu buat cenggini?!! Gua dah tangkap cintan maut kat lu wo! Janganlah buat gua macamni! Kalau lu tak suka cara gua lu cakaplah! Janganlah kerana besday lu gua hadiahkan t-shirt metallica, lu buat camni pulak kat gua. Gua tau sapa gua. Gua memang macamni, rocker sejati! Lu pun tau sapa gua. Dulu lu takde pun macam ni. Lu tak kisahpun! Lu layan selamba je. Tapi kenapa sekarang lu berubah? Nampak je gua rocker tapi gua pun beriman jugak, beb! Sembahyang jumaat tak tinggal wo!



Lu pikirlah sindri, beb! Gua dah curahkan segala-galanya kat lu. Gua dah sound mak bapak gua nak meminang lu. Gitar Gibson secondhand gua tu gua dah gadai. Gua buat modal nak kawin dengan lu. Cayalah cakap gua! Gua tak tipu! Betul cakap lu! Gua harap lu pikirlah baik-baik, beb! Gua dah takde awek lain lagi. Lu sorang jelah yang gua cinta. Awek lain gua usya diorg tak layan gua cakap lu! Gua tak tipu! Betul punya cakap lu!



Akhirkata dari gua, kenang gua dalam doa makan malammu. Semoga lu berbahagia, beb!





Yang Benar,



~
p/s: cinta xknl darjat...xknl usia...xknl ape2...sbb cinta BUTA...xde mata cm manusia...so LU PIKIR LA SENDIRI!!!!!!~

Thursday, October 29, 2009

~cHiEnTa~


PAHIT MANIS KEHIDUPAN kata-kata romantis
Mungkin Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dgn orang yg salah sebelum menemui insan yg betul supaya apabila kita akhirnya menemui insan yg betul, kita akan tahu bagaimana utk bersyukur dgn pemberian dan hikmah disebalik pemberian tersebut.
Apabila salah satu pintu kebahagiaan tertutup, yg lain akan terbuka tapi lazimnya kita akan memandang pintu yg telah tertutup itu terlalu lama hinggakan kita tidak nampak pintu yg telah pun terbuka untuk kita.Teman yg paling baik ialah seseorang yang kita boleh duduk bersama di dalam buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang dgn perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yg pernah kita rasai.Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yg kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak akan tahu apa yg kita rindukan sehinggalah "Ianya" hadir. Ia cuma mengambil masa seminit untuk jatuh hati pada seseorang, satu jam utuk menyukai seseorang, satu hari untuk menyintai seseorang tetapi ia mengambil masa sepanjang hidup untuk melupakan seseorang.

~khas untuk JEJAKA di luar sane!!!!!~



~berita ini aku dapat dari seorang rakan...! aku agak terkezuuttttttt dgn berita yg disampaikan ini...!!! jika benar bermakna kaum adam perlu berjaga2~


Haram menikahi gadis satu kampung.

~aku dpt dari org....maka aku forward kt korg...~


~ aku dapat niey dari seseorg melalui email aku...aku xngat sape lak...bile aku bc t'panggil tuk aku meletakkannye di dlm blog aku...so aku put mende niey dlm blog aku...neway, aku xtaw knyataan ini kebenaran atau tidak...but i think kite kne bce...so lau sesaper yg mengetahui dgn lebih lanjut why not korg share pendapt korg...okies...~


Assalamualaikum...
Mesti awk smua tkejut kan..neway, just
bace dulu n evaluate it later....Allah
sa haja yang tahu
kebenarannya .Buktikebenaran Al Quran.
Fenomena ini telah
disebut dalam Quran 1400 tahun dahulu
dan 1999/2000 tahun gambar itu diambil
oleh NASA.]

~kembali....~

~ da lama xupdate blog nie...aku pown mls nk update2 niey...xde mende nk di story-morykn dlm blog niey..neway, tetibe lak aku nk men blog niey...pesal pown aku xtaw... xlme ag nk exm..final exm...pew yg tlh aku lakukan tuk sem niey...em..rase'y xde pape...kuliah pown sllu ponteng...kls pown apath lagi...aku nie suke insaf last minit...skng niey tibe masa tuk aku insaf...tp sempat lagi aku tenok muviee...weeee...insaf kejap jew..pew nk jadi daaa....ntah la...sjk2 masuk "u" niey jadi mls...xcam sekulah dolo2...rajin jek..pesl lak ank pak rahman niey....hurm...ape yg aku perlu lakukan niey...de saseper le tlog aku...hurm...aku perlu berubah!!!!! bukan senang tuk aku capai kejayaan niey!!!! bukan senang tuk aku blajr kat UM nie...niey la KEBANGGAAN famili aku...tp lau aku xberusaha, men2 jew...mesti dorg hampa dgn aku...kan2...sian mak bapak aku...so mulai sekarang aku nk berubah....bukn nk!!!!tp akan berubah!!!!!!ok.......!!!!!!!!~

Wednesday, August 26, 2009

~hey ladies!!!!~

 ~hey ladies~('',)
Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
Kalau patah hati siapa mau nolong
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong

Memanglah tak semua laki-laki busuk
Namun ladies tetaplah harus waspada
Semogalah kita semua akhirnya
Mendapatkan cinta yang tulus

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis
 ~salam untuk kekasih~

Di Sebalik Kalbu
Yang Semakin Layu
Terbenam Rasa Rindu
Terkunci Suara Hati
Tiada Siapa Tahu

Dimanakah Kasih
Tak Seperti Dulu
Kata Kau Sayangkan Ku
Benarkah Itu

Walau Kehadiranku Hanyalah Sementara
Bukan Salahmu Sayang Kira Kau Jatuh Cinta
Akan ku Pergi Jauh Takkan Kembali
Salam Maaf Permisi
ku Undur Diri


Kini ku Bersara
Dengan Langkah Baru
Menyisi Luka Ini
Kekasih

Sekeras Aku
Terhiris Kerna Kamu

ku Tinggalkan Cinta
Kisah Yang Berlalu
Kisah Kenangan Kita
Hanya Kau Tahu

Walau Kehadiranmu Bagaikan Menghiasi
Bukan Caraku Sayang Harap Engkau Mengerti
Pemergianku ini Tak ku Relai
Salam Maaf Permisi
ku Undur Diri

~merdeka~

 
 
31 Ogos

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Merdeka ! Merdeka !
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Hari yang mulia
Hari bahagia
Sambut dengan jiwa yang merdeka

Mari kita seluruh warga negara
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka !
Tiga satu bulan lapan lima puluh tujuh
Hari mulia negaraku merdeka

Tuesday, August 25, 2009

~Bengang~

LIRIK LAGU BENGANG-AKIM
aku bosan dengan cinta mu
aku rasa buang masa
kau selau mendustakan cinta ku
aku fikir kau tak searus
lebih baik ku beralih
biarkan diri ku terus bersendiri

ku tak sanggup enkau setia
walau jasad dan juga nyawa
sebagai tanda cinta mu padaku katamu...

tak mungkin ku percaya
kata-kata yang penuh dusta
hanyalah bibir berkata
yang memilukan...
menambah bengang rasa hampa
terus hingga diriku terasa

cukup berkali kau berkata
jangan diulang lagi dusta
jangan kau pujuk hati yang terluka
tak munkin akan ku kembali
jika janji sekadar mimpi
tak mungki aku sanggup bersama denganmu

tak mungkin ku percaya
kata-kata yang penuh dusta
hanyalah bibir berkata
yang memilukan...
menambah bengang rasa hampa
terus hingga diriku

letih hatiku disaat pilu
letih hatiku terikat janji
mu oouwooo caramu...
akan ku teruskan
rindu ku ooh tanpamu

tak mungkin ku percaya
kata-kata yang penuh dusta
hanyalah bibir berkata
yang memilukan...
menambah bengang rasa hampa
terus hingga diriku terasa
Ooooooooo.........

~GUGUSAN HATIKU~

Aduhai! Seribu Kali Sayang

Berdosakah diriku
Terpaksa melepaskan
Cintamu yang serapuh
Dahan nan kering usang
Yang
akhirnya kan patah
Terhempa gemeretap
Oh sungguh memilukan
Tak dapat ku bayangkan

Seribu kali sayang
San
gkaku kan ke mati
Cer
ita kasih kita
Rupanya seketika
Setelah merelakan
Setelah kau bisikkan
Segugus janji-janji
Tergamak kau mungkiri

Apakah
sebenar yang terjadi
Hingga ka
u bersikap demikian
Sedangkan kau
Sesungguhnya percaya
Kasihku tak berbelah bagi

Aduhai

Tak sanggup ku kenangkan
Semua telah nyata
Cintamu gurauan

Datang dan hilang
Semahu hatimu
Itulah falsafah
Pegangan cintamu

Namun harus kau ingat
Hati yangmanakah
Selamanya kan sabar


~selamat tinggal~




hurm...aku nk buat pengumuman...dengan secara rasminya...aku SINGLE kembali...
menjadi SINGLE ni tanpa insan t'CHINTA dalm bulan Pose nie agk kekok bagi aku...
hua2....mana taknya...dolu2 de org kejutkan shur...de org wish "selamat berbuka pose"...
de org mik berat...de org yg dengar mslah aku...de org yg m'happykan aku bile aku sedih,tension,marah....de org nyanyikan aku bile aku nk tido...de org kacau aku bile aku sibuk...
de org yg pujuk aku bile aku merajuk....de org yg jd tmpat singgah amarah aku....
de org yg bagi aku semangat bile ak down...de org tuk aku manje2...de org tuk aku gadoh...de org msg2 aku..tepon aku...de org marah aku bile aku mandi lewat malam...de org panggil aku mi...de org panggil aku bulat...& segala2nya....aku sampai sekarang xdapt terima perPOTOSAN ini....
CHINTA yg aku semai,baja siram dengan penuh kasih sayang & chinta aku kini akhirnya terBENGKALAI dek krn org KETIGA....CHINTA kali ini membawa kesan keatas diriku...ms ak POTOS ngn si sopi, xde la rasa cam nie...tp trauma la....cume ngn HASBULLAH nie....aku terasa....terasa PERPOTOSAN nie memberi impak MAKSIMA ke ats diri aku...hurm...tp apakan daya PERCHINTAAN ini bukan milikku....aku mohon...agar aku dapt lupakn dia & segala kenangan BERSAMAMU...

arghhh....
LUPAKAN DIA...LUPAKAN DIA....LUPAKAN DIA.....
ok!!!!!!!!
gurl...ko CHOMEY pew....ko ley cri yg lagi BAIK,MACHO & sewaktu dgnnya dr HASBULLAH tue....xmati la kalu ko POTOS ngn dye beb....byk laki lagi kt luar sana tue....!!!!maybe dia BUKAN yg TERBAIK untuk ko!!!....ingt beb....kehilangan lelaki cm dye xkan bawa KERUGIAN pd ko beb...tp dye yg RUGI sbb kehilangan ko....

hurm....tp aku sayangkan dye....dye lain dr lelaki lain...dye boleh buat aku ketawa...dye boleh buat aku menangis...dye menenangkan aku....aku xpernah terpikir akn POTOS ngn dye...sedih weh....

arghh....ko nie....da la...yg lalu biarkan berlalu...yg akan datg nie ko harus tempuhinya...fikir la ttg org yg SAYANGkan ko....ko de famili,kawan2....ko pikir la beb...MASA DEPAN ko pnjag lagi...INSYAALLAH....ko FOKOS pd STUDY ko...ingt mak abah ko kt kg beb....
en.ej ko kan ade...ko jage en.ej ko BAIK2...

hurm....baiklah...aku akan LUPAKAN bul.....aku xkn ingat dia lagi....!!!!!!
lelaki yg xmenghargai CHINTA & KASIH SAYANG aku xlayak untuk menerima & merasai PERASAAN SUCI aku ni....hurm....tabahkanlah hati ku ini....~SELAMAT TINGGAL HASBULLAH!!!!!~ KO igt ko ensem sgt!!!!



Wednesday, July 29, 2009

~SELAMAT HARI PERSAHABATAN SEDUNIA~

KAWAN

Apabila aku kesepian¿

Hiburlah aku dgn suaramu..

Apabila aku sakit ubati

Aku dgn rasa kasih sygmu

Apabila aku mati jgn

Mandikan aku dgn air

Matamu..

Apabila aku dikuburkan,

Kuburlah aku dlm hatimu dan

Bila aku tersesat, selamatkanla aku

Dgn doamu..

¿SELAMAT HARI..! PERSAHBATAN SEDUNIA¿